maanantai 15. maaliskuuta 2010

Missäs meri II.osa

Suuntana taasen grytskäret. Jääkartat ja jääennusteet näyttivät siltä että jäät olisivat ajautuneet rantaa. Vettä siis tuskin näkyisi. Ilmat on kuitenkin lämmenneet ja kevätmuuttokin on jo käynnistynyt joten toiveet lintu rikkaammasta retkestä olivat korkealla.


Lauhat kelit ja kova tuuli oli kovettaneet ja kuluttaneet lumet kovaksi jääksi. Joten hiihtäminen sujui paremmin lähellä rantaa. Ilma ole taasen todella upea.


Långgrundin päästyä näkyi pitkä avovesi alue. Alkaen gåshällanin kohdalta jatkuen etelään ledgrundin edustalle asti. Kiikareilla tihrustaessa en vesiäisiä sieltä löytynyt. Muuttoa kuitenkin oli, isokokoskelo paineli pohjoiseen 2 kyhmyjoutsenta etelään ja harmaalokkeja pohjoiseen paikallisina merilokki pari ja tinttejä lahokoivuissa. Joten lintupuolella oli huomattavasti vilkkaampaa.


Rantaan oli myös kasautunut hieno jäävalli. Parin sentin paksuista jäätä, joka hohti sinisenä, oli parin metrin korkuinen kasa niemenkärjen pohjoisreunalla.


Pohjoisempana tulee vastaan metsänhoidolliset suojavyöhykkeet. Joka turvaa lajien liikkuvuuden ja luontotyyppien säilyttämisen. Huomatkaa telkän pönttö. Kuvaajan takana on siis avomeri.


Saaren länsi puolella on kaksi mökkiä. Saari ei ole tie yhteydessä mantereeseen,mutta mökille ilmeisesti pitää päästä myös teitse. Toiselle mökille oli nyt aurattu tiekin. Toiselle ei ole talvikunnossapitoa, mutta tietä oli viime kesänä parannettu.


Saaren keskiosissa oli hakkuut saatu päätökseen. Aukkoja oli tullut muutama lisää.


Saaressa on kuitenkin mielenkiintoisia koivikkoja ja lahopuu rykelmiä. Jälkien tekijää ei kuitenkaan tullut vastaa.


Jäätiellä oli liikettä. Traktoreita, henkilöautoja, mönkijöitä ja oli siellä kuorma-autonjälkiäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti