keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Kararetki Kauhajoella (28.2)

Sll:n pohjanmaan piirin kanssa järjestetty koskikararetki näytti sään puolesta lupaavalta. Pitkään jatkuneet pakkaset ovat jäädyttäneet useat kosket lähes umpeen, mutta kuitenkin sulia koskia löytyy että varmasti jostain kara löytyy.

Kokoontumispaikalla jännitettiin tilannetta kuinka monta osallistujaa tulee. Retkeä oli mainostettu useassa paikassa, joten tietoa retkestä pitäisi olla. Vaikka ilma on oivallinen koskikaroille se ei välttämättä ole sitä yleisölle, liekö sitten tämä ollut syynä koska paikalle ilmaantui yllättävän vähän retkeläisiä. Reitti suunnitelmaksi muotoutui nopeasti Harjakylä, Pietarinkoski, asuuli ja ikkeläjärvi.

Harjakylässä koski oli sopivasti avoinna. Sulan reunalla oli useita karalle sopivia jälkiä, mutta karoja paikalla ei nyt näkynyt yhtäkään. Ympärillä pyöri paljon tinttejä ja viherpeippoja läheisiltä ruokinnoilta.

Pietarinkoskella (yllä) joka itselle oli uusi paikka, oli myös sulaa paljon jäljellä. Vanhan sahan ympärillä oleva koski oli mitä oivallinen uimapaikka karalle, mutta tämäkin koski oli karaton. Pohjustuksessa paikalla oli yksi vesipappi, mutta nyt jouduimme pettyneenä jatkamaan matkaa.
Ja suuntaamaan Ikkeläjärvelle jossa aamulla oli ainakin yksi kara. Päästyämme paikalle ei tarvinnut karaa kauaa etsiä. Ensimmäinen kara löytyi heti tieojasta ja pian lähti toinen lentoon.
Pääuomasta löytyi jo vielä kaksi karaa lisää. Ikkeläjärven lasku-uoma on todella pitkälti auki, joten karoja saattaa olla enemmälti. Karojen lisäksi paikalta löytyi myös sinisorsa pari. Yksi koskikara oli erittäin hienosti ihan kohtuullisella skouppaus etäisyydellä, mutta eipä sitä silloin älynnyt. Joten tästä karajutusta ei löydy retkikohteen kuvaa. Onneksi yhdistyksen sivuilla on karoista erittäin hienoja kuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti