perjantai 25. maaliskuuta 2011

KSK altaat 25.3.

Suupohjan talvisista maisemista irtosi heti vuodareita saavuttuani, kun Teuvalla tienposkesta pyrähti lentoon kaksi uuttukyyhkyä ja kotona ruokinnalla odotti sepelkyyhky. Vaikka sisämaassakin muuttajia tuntui jo olevan niin lähdin silti Kaskisiin katsoon onko mb:n sulassa vesiäisiä.
Tyhjän kalasataman jälkeen altaille jossa oli lintuja ihan kivasti. Viisi telkkää, isokossuja ja kahdeksan laulujoutsenta olivat sulassa sovussa. Vihervarpunen lensi äännellen yli ja pari merikotkaa rundi tehdasalueen suunnalla.

Sulan reunalle alkoi kerääntyä lokkeja, joista yksi pisti erityisesti silmään. Merilokkia selkeesti pienempi ja argariakin sirompi, mutta tummaselkäisempi toi mieleen "tuhkaselkälokin" miksi laji kotona kuvista varmistettiinkin (kiitos mäkpe). Kovassa viimassa ei kauan viitsinyt seisoskella ilman pitkiä kalsareita. Kuvat onnistui kuitenkin jotenkuten eli uskalsin jättää lopullisen varmistuksen niiden varaan.

Vaikka tuhkis ei mikää rari sinänsä olekkaan niin mukava piristys silti hitaasti etenevään kevääseen.

Kotimatkalla koukkaus Piolahden rasvaruokinnan kautta. Ruokinnalla tinttejä ja käpytikka - parempaa tikkaa odoteltiin. Lahden perukkaan oli ajettu jotain maa-ainesta kahlaajarannalle ja ruovikkoon. Millähän luvalla tai mistä minä tien tarviiko siihen lupaa. Toivotaan että nousuvesi tasottaa tavaran. Kuusseiskalta vielä neljä kiurua listalle ja retki oli plakkaris...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti