perjantai 28. toukokuuta 2010

ropisten kuntapinnoja

Maanantaina (24.5.) kävimme Jussin kanssa vuodareiden kartutusretkellä Piolahdella. Paikalla oli nähty edellisinä päivinä ainakin Suupohjassa ei niin helppoja pikkutiiroja. Vesi oli alhaalla ja lietteet hyvin esillä. Kahlaajia oli mukavasti, reilu 90 tylliä, muutama jänkäsirriäinen ja suosirrejä. Pikkutiirakin lensi kierroksen lahdella. Daniel B tuli myös paikalle ja kertoi, että pelloilla on 19 keräkurmitsaa sekä lyhytnokkia ja tundrahanhia pari kumpaakin. Hanhet tulivatkin pian merihanhien mukana lahdelle. Kivoja lajeja toukokuussa meidän alueella...
Piolahdesta päätimme lähteä käymään Kaskisten eteläkärjessä, Ådskärissä. Paikka on hieno rantakallio, josta on hyvä näkymä merelle. Linnut menevät vain aika kaukaa mistä johtuen paikka ei varmaankaan ole niin suosittu staijipaikkana. Iltamuuttoa ei havaittu, mutta Kaskistenpinnaksi sain sentään suosirrejä.

Ådskärissä pyöri paikallisena ainakin meriharakkoja. Mukavin havainto ei ollut kuitenkaan lintu vaan rantakallioden välisessä lammessa uinut vesilisko. Liekö kunnassa ennen lajia hoksattu?

Tiistaina (25.5) olin vesisateen jälkeen metsäkävelyllä, kunnes Jussi soittaa Teuvan Lammasnevalta. "Tää olis jänkäsirriäisiä". Ihan niiden takia en jaksanut paikalle lähteä. Puhelin soi kuitenkin heti perään. "Nyt olis mustapyrstökuiri, jaa kato kaksi mustapyrstökuiria". Kahden uuden Teuvanpinnan takia päätin lähteä kanssa altaille, mutta en pyörällä kuten J oli tehnyt.
Kuirit olivat hyvin näkyvillä vaikkakin miltei koko ajan nokka siiven alla.

Jänkäsirriäisiä katsellessa ilmestyi putkeen vielä kolme vesipääskyä joista tuli päivän kolmas ja 187 teuvanpinna mulle. Yhteensä Teuvalla on havaittu 232 lajia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti