lauantai 9. lokakuuta 2010

Taskuttelua

Ilmat ovat viilenneet ja ennusteet ovat luvanneet tulevalle viikolle jo räntää, joten lintua pitäisi olla liikkeellä. Aamulla suuntasin suorittamaan viime viikolla keskeytynyttä ansiostaijia. Silloin keskeytksen syynä oli rusotasku häly joka peruuntui päästyäni paikalle. Muutamaa minuutta ennen kuin tarvittavat tunnit täyttyi tuli häly uudesta lajista suomelle domarilta. Odotin hetken peruutus viestiä, kun sitä ei kuulunut soitin aluevastaavalle kysyäkseni: "Niin että mitä tämä nokitasku viesti oikein on "
Vastaus oli kutakuinkin:
-No putkessa on läheskokomusta tasku. Valkoista yläperässä vatsan alla ja siivessä on heikko juova, muuten lintu on kokomusta.. Ei tästä oikein muuta keksi.

Tarvittavat minuutit ovat täynnä joten staiji seis ja suunta kohti kiilinsatamaa. Saapuessani satamaan jouduin toteamaan etten ollut ensimmäinen. Porista oli ensimmäinen aalto jo saapunut. Odottamaan kyytiä saareen.


Saareen päästyäni lintu löytyi nopeasti ja helposti. Lintu oli ruokaili aktiivisesti kokoajan lietteellä.

Ja tässä videota. Sattumalta lintu on harvinaisen kauan paikallaan. Muutoin linnulla tuntui olevan ADHD Ja tässä Toinen kuva. Ottajana Vilkin Toni.
Ja tässä ensi aallon kyyryniskaisia bongareita.


Linnusta tulee taatusti lisäinfoa myöhemmin.

Kiitokset löytäjille Antti J. Lindille ja Harry Lillandille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti