perjantai 24. syyskuuta 2010

ino

17.9. oli passeli sauma lähteä katsastamaan Piolahden lintutarjontaa. Niittyä ei tiiran mukaan ollut kukaan hetkeen kompannut, joten painelin laitumelle josta villavärkit oli jo haettu pois. Niittykirvisiä nousi lentoon jaloista, mutta mitään isompaa Anthusta ei valitettavasti. Taivaanvuohia reilu kymmenen sekä syksyn eka jänkäkurppa tuli nostettua heinikosta ylös vuodarilistalle. Ei siis mitään ihmeempää vaikka yksin komppauksella jää tietenkin aina jotain löytämättäkin.

Niittyrundin jälkeen jäin vielä hetkeksi seuraamaan lietteiden elämää. Lietettä ei tosin ollut nimeksikään, mutta jokunen kahlaaja sentää. Haapanat olivat selvästi lisääntyneet ja laji olikin tälläkertaa runsain anas.

Lahden reunametsässä liikkui mukavasti lintua. Hömötiaisia sekä hippiäisiä lähinnä. Taigauunilintujakin oli ollut mukavasti liikkeellä, joten ajattelin käyttää parviin hieman aikaa. Inoa ei vaan näkynyt joten lähdin kävelemään autolle. Samassa kuului tuttu ääni lähimännystä ja siinähän se ino oli pyörimässä hyönteisten perässä. Lintu suostui pysymään jopa muutaman sekunnin aloillaan jolloin sain ikuistettua yksilöstä yhden ds kuvan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti