sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Pakko sitä joskus on jotain vastaan tulla

Pitkä talvi viimein antoi periksi ja etetlänpuoleiset tuulet toivat lämpöä ja vesisadetta, lumien surmaksi. Ti. 16.4 olin päättänyt lähteä katsomaan pontuksen pellot , paljonko hanhia ja kurkia on paikalla.
Enpä paljoa riipinkylästä kauppilaa kohden päässyt kun huomasin hakkuuaukoilla kiven päällä jotain valkoista. Samalla hakkuuaukolla on laitettu 1,5 l valkoisia mehupulloja pystyyn. Joten ajattelin onko tuonnekkin nyt nostettu uusi pullo. Muoto ei kuitenkaan ollut mehupullo mainen joten päätin katos mikä sinnä on. Auto tien sivuun ja kiikarit silmille. Ensimäsenä näen lähes vitivalkoisen kelta silmäsen kissamaisen naaman. Tähän asti autossa vallinnut hiljaisuus katkesi. "EI V****, EI S******, MITÄ J******** TUO TUOSSA TEKEE!.Onneksi auton ikkuna oli kiinni.  Tunturipöllöön ei ole matkaa kuin muutama kymmenmetriä, joten ajan auton läheisen metsän reunan taakse ja katson uudelleen näinkö oikein. Pöllö on edelleenkin kivellä. Koska pöllö on niin lähellä tietä ja pöllön kärsivällsyydestä ei ollut tietoa. Päätin ensimmäisenä käskeä Tepon paikalle kun tiesin häen olen liikenteessä. Ja seuraavaksi lintutiedotus. "H tunturipöllö teuva riippi..." Viestiä kirjoittaessa alkoi kaduttamaan viikko sitten tehtyä puhelimen vaihtoa. Lopulta sain viestin kirjoitettua ja lähetettyä. Puhelimen loki tiedostoja tutkien huomaan Tepolle soiton aloituksesta viestin lähetykseen kuitenkin menneen vain 2 min. Vaikka aika tuntui todella pitkältä. Viestin lähetettyäni vilkaisen että pöllö on vielä paikalla. Ja päätän heti soittaa Mahlamäen Heikille, ei vastaa. Niin pitäisikö tässä koittaa ottaa itsekin muutama kuva jotain todistus materiaalia. Alan pikkuhiljaa nousta autosta ja pistää putkea pystyyn. Samalla pihelinpiippaa lintutiedotuksen läpi menneen viestin, jota alan lähettämään eteenpäin. Puhelimessani yhteys tiedot ovat todella sekaisin. Joten pahoittelut jos et saanut viestiä. Viestin lähettämisen katkaisee tepon soitto "niin missä se on ". uudelleen selitys " joo-o kylän laidalla hakkuuaukossa. Riipin ja kauppilan välsen vien varrella." Ennen kuin saan viestit lähetettyä lakaa puhelimeen vastailu, Pöllö on paikalla ja on bongattavissa.

Teppo ehti pakalle ennen kuin pääsen ottamaan kuvaa.  "Siis mitä tuo tuossa tekee". Uudelleen sotto heikille ei vastaa. Jokusen kuvan saan otettua, mutta kaikki omat kuvat on tasoa "valkoinen aave".


 Onneksi Heikki soittaa.   Lajin kuultuaan. hän lupaa tulla heti paikalle. Tällä on Hekin ottamia kuvia
Pikkuhiljaa alkaa muita kiinnostuneita valumaan paikalle, joka tietää kättelyitä ja onnitteluja ja lisää kättelyitä.
Kiitokset heille kaikille.

Paikka on todelle outo, pöllö on kuvan oikeanpuoleisen metsikön takana.


Mutta mikäs on seuraava hyvä löytö tunturihaukka vai tunturikihu, ja mikä kunta. Edellinen hyvä löytö oli tunturikiuru närpiö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti