tiistai 22. marraskuuta 2011

20.11. Marraslahtia

Viikonloppuvisiitti Suupohjaan tuntuu aina yhtä lyhyeltä. Lauantai meni yhdistyksen kokouksessa jossa valittiin uusi puheenjohtaja Jussin jättäessä nuijan Jukka-Pekalle. Samalla pääsin myös itse siirtymää sivuun hallituksesta. Kiitokset Jussille ja onnittelut uudelle peejiille.

Sunnuntaina onneksi ehdin pikaisesti myös maastoon. Yön mukava pakkanen oli saanut Piolahden perukan jäähän. Katsaus venelaitureilta ei juurikaan havista täyttänyt, jokunen isokoskelo, joutsen ja merilokki sentään. Tikat saivat myös rasvasatsin puunkylkeen, jospa tänä talvena jotain käpytikkaa parempaa.

Venelaiturilla oleili myös vaarallisen tuntuinen kissapeto, ainakin jos myyriltä kysytään...

...jyrsijäjahdissa myös isolanttu.
Piolahdelta Kaskisiin. MB-altaat sulat, mutta vailla lintuja. Tallvarpenilla kalasteli muutama koskelo, seuranaan telkkiä ja sinisorsia. Pikku-uikut piilossa... Kalasatamassa ei lokkeja paikallisena, joten...
...Ståbackafjärdenille. Lahti taitaa olla yksi harvoista paikoista joissa retkeilee ainoastaan minä. Muutamana syksynä paikalla on ollut mukavasti uiveloita. Nytkin paikalla 18 linnun parvi, mikä on Suupohjassa ihan mukava määrä. Tikli lensi äännellen yli. Suosittelen paikalla käyntiä ainakin syksyllä, potentiaalinen pikku-uikku mesta.

Kotiin ajellessa koukkasin tietty Rääsyn peltojen kautta. Kuulemma sarkajako muokkaa maiseman lähiaikoina joten ensi kesänä ei tarvi hakea viittä peltosirkkuparia tai kymmeniä pensastaskureviirejä. Pakko myöntää, että saattoi päästä muutama voimasana, kun mulle kerrottiin kuinka "mahtavat" pellot kuvankin alueelle tulee - ei kuulemma yhtään ojaa, kaikki salaojitetaan ja jätetään vain yksi hyvin hoidettu valtaoja. Oli pelloilla sentään vajaa 30 teertä...peltopyitä ei nyt ja liekö jatkossakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti