lauantai 22. syyskuuta 2012

Syyskurjet

Kolea ja sateinen kesä/syksy on tehnyt sen että kurkipellot ovat olleet puimattomia. Lisäksi Pontukset tärkein pelto on rypsillä joten sen korjuu menee myöhään syksyyn. Jotain viitteitä suuremmasta kurki on ollut mutta parvet ovat olleet hajallaan ja liikkuneet todella paljon ristiin. Joten laskeminen on ollut vaikeaa.

.

 Pe. 20.9 laskenta jotenkin onnistui, kun kurjet kerääntyivät yhteen osittain puituun peltoon. Summa oli 516. Muutama kurki oli kuitenkin vielä piilossa ja toinen erillinen parvi vähän matkan päässä. Parvesta löytyi kaksi värirengastettua. Yksi vanha tuttu, ja toinen uusi. Parvessa oli myös yllättävän paljon nuoria yksilöitä. 

 Illaksi suuntasin harjasnevalle osittain Tepon painostuksesta. Neva oli erittäin rauhallinen, ei hirvikärpäsiä eikä hyttysiä liiaksi. Lämmin syysilta, laskeva aurinko, niin mikäs siinä männyn juuressa maatessa.
 Auringon lasku oli 19:39 ja 19:30 alkoi kuulua ensimmäiset äänet. Huomatkaa nuoren kurkien äänet.


Parvi lensi suoraan edestäni laskeutuen nevan keskelle. Videosta laskien nevalle saapui noin 450. osa saattoi jäädä pellolle paikallisten reviirien omistavien kurkien sekaan. tai osa lähti länteen mahdollisesti teerinevalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti