Helmikuuta on hallinnut lauha sää, joten ero edeltäviin kelpo talviin on ollut melkoinen. Alkutalven kylmä jakso hätisti lintuja tehokkaasti muutolle, joten sisämaassa talven linnusto on varsin tavanomainen. Lauhan talven voima näkyy Suupohjassa vahvana erityisesti Siipyyn maisemissa.
Siipyyn niemen ja lintutornin edustalla jäät ovat lähes kokonaan kateissa. Fladanlahdella on jäätä, mutta suojattomilla rannoilla jäätä joutuu melkein etsimään.
Siipyyssä avovesi ei ole tuntematon käsite parempinakaan talvina, mutta tänä vuonna jäiden niukkuus on silmiin pistävää. Maisemat sopisivat huoletta parhaaseen kevätsesonkiin huhtikuun puoliväliin.
Helmikuun puoliväli on tarjonnut poikkeuksellisia keskitalven havaintoja. Erityisesti 15.2. Siipyyssä oli erityisen vilkasta, kun VF kirjasi havaintoja Siipyyn niemellä. Erikoisin ilmiö oli pikkulokkien vilkas liikehdintä etelään. Päivän mittaan nähtiin peräti 15 täysikasvuista lintua yhden tai kahden linnun parvissa.
Tammikuun alkupuolella yksittäisiä pikkulokkeja tai joskus hieman isompiakin määriä on nähty lähinnä Suomenlahden suunnalla. Nyt helmikuussa havaittu pikkulokkien määrä on kuitenkin täysin poikkeuksellinen, mikä käy ilmi esimerkiksi Tiiran havainnoista.
Toinen parempi havainto oli allihaahkanaaras, joka on liikkunut alueen vesillä myös kuluvalla viikolla. Suupohjassa ei havaittu vuonna 2013 yhtään allihaahkaa, vuosilta 2010-2012 on kaksi havaintoa syksyltä (1+6 yksilöä) ja kaksi havaintoa keväältä (1+1 yksilöä). Allihaahka on käynyt kovin vähälukuiseksi.
Päivän poikkeuksellista vilkkautta vesilintujen puolella edustivat lisäksi laulujoutsen, tukkasotka, uivelo, pari allia ja tukkakoskeloa, pikkuparvet mustalintuja, pilkkasiipiä, telkkiä sekä isokoskeloita. Vedessä viihtyvään lajistoon voi laskea myös puolenkymmentä kaakkuria sekä muutama naurulokki. Kala- ja harmaalokkeja avoimella merellä on liikkunut runsaasti läpi talven.